Zastupiteľstvo rozhodlo o zriadení Mestského komunitného fondu

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Partizánskom rozhodli na svojom aprílovom zasadnutí o zriadení Mestského komunitného fondu Spolu pre Partizánske. Prostriedky z neinvestičného fondu chce samospráva použiť na podporu vzdelávania, sociálnych služieb, športu či kultúry.

„Mestský komunitný fond je aktivita, ktorá bude vytvárať priestor pre združovanie finančných prostriedkov, pričom toto bude znamenať posilnenie snahy samosprávy mesta pomáhať všade tam, kde je to potrebné. Hovoríme predovšetkým o talentovaných deťoch, mládeži, ochrane životného prostredia, ochrane kultúrneho dedičstva,“ uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik.
Do Mestského komunitného fondu Spolu pre Partizánske budú môcť v prípade záujmu prispieť ľubovoľnou čiastkou občania i firmy. Všetky získané financie pritom budú účelovo viazané len na podporu tých aktivít, ktoré schvália členovia správnej rady fondu. „Primárnou snahou našej samosprávy je vytvoriť priestor na to, aby dokázala inštitucionalizovať zázemie pre združovanie finančných prostriedkov donátorov, darcov, sponzorov, ktorí by chceli prispieť a nevedia komu. Budú to zdroje, ktoré budú verejne kontrolované,“ skonštatoval primátor, ktorý sa ako prvý rozhodol prispieť do fondu čiastkou 200 eur.

Mestskí poslanci zároveň schválili štatút a orgány fondu, pričom zloženie správnej rady fondu je identické so zložením mestskej rady. Jeho členom bude i primátor.

(msk)

Môže sa Vám ešte páčiť...