Z februárového kontrolného dňa primátora na stavbách

Mestu Partizánske sa koncom minulého roka podarilo získať  z ministerstva školstva takmer 170-tisíc eur na riešenie havarijného stavu okien v ZŠ vo Veľkých Bieliciach a v ZŠ Radovana Kaufmana. V týchto dňoch je už na oboch školách v plnom prúde výmena starých okien za nové. O aktuálny stav prác za zaujímal v stredu 22. februára 2017 aj primátor Jozef Božik počas svojho prvého kontrolného dňa na stavbách v tomto roku.

Rozsiahla výmena okien na budove ZŠ vo Veľkých Bieliciach odštartovala v prvej polovici februára. „Celkovo je to 137 okien, ktoré budeme mať nové komplet vo všetkých triedach, všetkých kancelárskych priestoroch a na chodbách v hlavnej budove. Sme za to veľmi vďační, pretože to bude znamenať nielen zmenu vzhľadu školy, ale najmä úsporu na energiách a vyšší komfort pre našich žiakov,“ uviedla riaditeľka školy Eva Gvotová. Práce, ktoré sa realizujú za plynulého chodu školy, by mali byť ukončené 20. marca.

Bez výraznejších obmedzení bežnej prevádzky prebieha už niekoľko dní aj výmena okien na budove ZŠ Radovana Kaufmana, ktorá je rozdelená do niekoľkých etáp.  „Prvá etapa bola realizovaná v roku 2015 a týkala sa čelnej a zadnej strany budovy. Aktuálne sa robí druhá etapa a časť tretej etapy výmeny okien vo vnútornom priestranstve obvodového plášťa školy,“ vysvetlila riaditeľka školy Jana Somogyiová. Stavebné práce zahŕňajú výmenu 38 okenných zostáv. Aj napriek nepriaznivému počasiu predpokladá realizačná firma ukončenie prác v stanovenom termíne, ktorým je 25. marec.

K prvým tohtoročným investičným akciám mesta patrí rekonštrukcia strechy na budove ZŠ na Veľkej okružnej, ktorá bola v havarijnom stave. „Začali sme 7.  februára postavením lešenia a pokračovali demontážou krytiny, podhľadu, latovania a všetko sme zakryli poistnou hydroizoláciou, ktorá slúži na to, aby nezatekalo do vnútra budovy. Následne budeme pokračovať pokládkou novej krytiny,“ priblížil postup prác zástupca realizačnej spoločnosti Jozef Debnár. Kompletná rekonštrukcia strešného plášťa by mala byť hotová začiatkom mája.

Renovovalo a skrášľovalo sa ešte koncom minulého roka aj v susednej budove materskej školy. „V spolupráci s Mestom a Technickými službami mesta Partizánske sa nám podarilo cez vianočné prázdniny vymaľovať spoločné priestory školy na prízemí a na poschodí, taktiež hygienické zariadenia, vymenili sme časť svietidiel a dovybavili triedy, zborovňu a kancelárie novým nábytkom,“ vymenovala riaditeľka MŠ pri ZŠ na Veľkej okružnej Darina Mináriková.  

Novými nátermi žiari aj interiér Mestskej športovej haly v Partizánskom. „V rámci údržbárskych prác sme urobili vysprávky a vymaľovali steny v chodbových častiach objektu na prvom i druhom poschodí, v hracej hale a nové nátery dostali aj lavičky na palubovke,“ zhrnul v krátkosti správca športovísk Dušan Šlosár z Technických služieb mesta Partizánske.  

Ešte koncom minulého roka začalo mesto riešiť problém s odvádzaním dažďovej vody zo strechy zimného štadióna. „V blízkosti štadióna sme vybudovali dve odvodňovanie vsakovacie jamy, do ktorých sme zviedli päť dažďových zvodov. Na zimu sme práce prerušili, ale hneď ako sa trochu oteplí, jamy zasypeme vrstvou makadamu a následne hliny,“ dodal Róbert Dorušinec z Technických služieb mesta Partizánske.

(ms)

Môže sa Vám ešte páčiť...