Športové centrum pri ZŠ Radovana Kaufmana je už otvorené

V Základnej škole Radovana Kaufmana v Partizánskom mali vo štvrtok 3. novembra 2016 predčasné Vianoce. Dostali dar v podobe nového športového centra, ktoré prestrihnutím pásky slávnostne otvorili riaditeľka školy Jana Somogyiová, primátor mesta Jozef Božik a hosť z Dánska Jens-Jorgen Pedersen.

Prítomnosť zahraničnej návštevy na takmer dvojhodinovej slávnosti pritom nebola náhodná. Jens-Jorgen Pedersen zastupoval Nadáciu Velux, ktorá spolufinancovala vybudovanie centra. „Nadácia dnes podporuje projekty najmä vo východnej Európe, hlavne pre deti a mládež. Som prekvapený, ako sa to tu celé v Partizánskom dalo dokopy a ako rýchlo sa to vybudovalo,“ priznal Pedersen. Potešenie z veľkého projektu netajil ani primátor: „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pomáhali, je to výsledok spoločnej práce. Celková investícia do vybudovania športového centra presiahla čiastku 1,2 milióna eur s tým, že 800-tisíc eur sme získali zo súkromnej nadácie, čo je obrovská pridaná hodnota“.

Z vďaky za veľkolepý dar, ktorý bude slúžiť pre žiakov aj širokú verejnosť, si školáci s pedagógmi pripravili program premyslený do posledných detailov. Jeho súčasťou bol i dekan farnosti Partizánske – mesto Vladimír Farkaš, ktorý prišiel požehnať novú budovu. Pred slávnostné zhromaždenie predstúpil s príhovorom, opatrujúc v ruke vzácnu vec. Bola ňou zelená štóla, ktorú mu počas jednej návštevy podaroval pápež Ján Pavol II. A práve preto, že ho k tej návšteve podnietil Radovan Kaufman a spolu s ním i k pápežovi zavítal, sa dekan rozhodol darovať vzácnu štólu škole, ktorá nesie meno úspešného paraolympionika. „Tento dar mi vyrazil dych, je to nesmierna vzácnosť. V živote som si nepredstavila, že budem niečo také cenné držať vo svojich rukách,“ vyjadrila s neskrývaným dojatím riaditeľka školy Jana Somogyiová. Hodnotný dar by mal mať podľa jej slov dôstojné miesto. „To si budeme musieť ale veľmi, veľmi dobre premyslieť,“ dodala riaditeľka.

(Tempo)

Môže sa Vám ešte páčiť...