Poslanec NR SR Hrnko diskutoval v Partizánskom o bezpečnostnej situácií v okrese

V stredu 8. marca 2017 zasadala po prvýkrát v tomto roku Bezpečnostná rada mesta Partizánske. Na jej rokovaní sa zúčastnil aj poslanec NR SR, predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a podpredseda SNS Anton Hrnko.

„Priamo od profesionálov, ktorí sú v teréne po línii štátu, mám tým na mysli zamestnancov štátnej polície, ale aj Hasičského a záchranného zboru, aj po línii mestskej polície a zástupcov mesta, si mohol vypočuť, v akom stave je bezpečnostná situácia v kontexte jej praktickej realizácie na území mesta, ale aj okresu Partizánske,“ priblížil primátor dôvod návštevy predsedu výboru. „Vypočul som si, kde majú problémy zložky, ktoré pracujú v oblasti ochrany majetku a života, v čom im môže výbor pomôcť, ktorý jednak kontroluje plnenie bezpečnostnej a obrannej politiky štátu, ale zároveň je legislatívnym orgánom a môže ich podnety preniesť do zákonných noriem, a tým napomôcť výkonu ich práce,“ vysvetlil Anton Hrnko. Zároveň prejavil záujem spolu s celým výborom opätovne prísť do Partizánskeho a vyjsť priamo do terénu. „Je to začiatok, ktorý môže súvisieť s tým, že cesta komunikácie a spolupráce medzi najvyšším zákonodarným zborom a ľuďmi v teréne bude trochu iná, ako tomu bolo doteraz,“ dodal primátor.

Súčasťou návštevy predsedu výboru bola aj beseda so študentami gymnázia, ktorým ako historik predstavil svoju knihu Dejiny Slovenska veselo i vážne. „Snažil som sa priblížiť slovenské dejiny pútavejším spôsobom, ako sa obyčajne vykladajú,“ povedal na margo publikácie. Tromi výtlačkami s osobným venovaním za správne odpovede na dejepisné otázky obdaroval aj študentov. „Zdravé historické vedomie je predpokladom zdravého národného vedomia, a to je predpokladom, aby si bol občan vedomý svojich práv a povinností vo vzťahu k svojej obci, i štátu,“ dodal na záver Hrnko.

(Tempo)

Môže sa Vám ešte páčiť...